Christelijke boeken, muziek, films, kaarten & gifts

AUTEURS VAN DE DRIE ACTIEBOEKEN


 

Prentenboek Voor mijn allerbeste vriend – Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge (Uitgeverij Columbus)
Marieke ten Berge is illustrator van heel veel boeken op deze website. Ze is opgeleid als ontwerper bij een trendbureau in de home en decoratiebranche. Later is ze zich op illustraties gaan richten in de volle breedte van het vakgebied. Ze zegt erover ‘Ik hou van het vak, het bedenken en uitwerken van je fantasie, En die op papier tot leven brengen. Dat verveelt nooit. Ik werk vanuit mijn studio aan huis. Dat is heerlijk’.
Willemijn de Weerd is getrouwd en moeder van vier dochters. Haar eerste boek ontstond tijdens haar PABO-opleiding, toen ze een opdracht  kreeg om een prentenboek te maken. Samen met Annemarie ten Brinke schreef ze Boaz is bruin. Dit boek werd in 2001 uitgegeven. Ze schreef diverse christelijke kinderboeken. In 2004 won het boek Ik ben niet bang de prijs Het hoogste Woord. Haar prentenboek Ik stuur je de zon heeft in 2014 deze prijs gewonnen. Ook geeft ze workshops en kindervoorstellingen rondom haar boeken. Dit doet ze samen met violiste Marieke Booy. Zie meer hierover de info onder tabblad 'Voorstellingen'.

Actieboek middenbouw Superklas – Janny den Besten (Uitgeverij De Banier)
Janny den Besten is getrouwd en werkt in het basisonderwijs. Voorjaar 2016 kwam haar eerste kinderboek uit bij De Banier, getiteld 1 april!
Superklas is inmiddels het vijfde deel in de succesvolle Jens en Jolienserie.

Actieboek bovenbouw De majesteit van het BelangRijk – Anke van der Pol (Uitgeverij Ark Media)
Anke van der Pol is getrouwd en moeder van drie creatieve kinderen. Ze woont in een wonderlijk wit huis en werkt voor de EO. Ze heeft een pabo-achtergrond. Ze heeft altijd al van verhalen gehouden. Als kind kon ze er urenlang naar luisteren en nu verzint zij ze zelf.
Ze debuteerde in 2017 met Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos. Met dit boek haalde ze gelijk nominaties binnen voor de Nederlandse Kinderjuryprijs 2018 en Het Hoogste Woord.